Ajándékozási szerződés ügyvédi díja

Az ajándékozó adott dolog tulajdonjogát önként átengedi az ajándékot elfogadó félnek anélkül, hogy ellenszolgáltatást várna cserébe. Irodánkat a leggyakrabban ingatlan ajándékozás ügyében keresik fel a megbízók. Az ajándékozási szerződés ügyvédi díja a szóban forgó lakás, ház értékének függvényében alakul. Ez azért speciális eset, mert a földhivatali bejelentéshez ügyvéd vagy közjegyző által hitelesített okiratra van szükség.

Az ügyvédi munkadíjat minden esetben egyedileg határozzuk meg az ügy bonyolultsága alapján. Az árajánlat elkészítése során az adásvételi szerződés ügyvédi díja mindig gondos mérlegelés alapján kerül meghatározásra. Általánosságban elmondható, hogy az adásvételi szerződés ügyvédi díja a vételár nettó 0,3%-a és 0,9%-a közötti összeg szokott lenni, de van minimum szerződéskötési díj is, ami 150.000 Ft+ÁFA.

Ha árajánlatot szeretne kérni, akkor keressen fel minket telefonon, ez Önnek még nem kerül semmibe, az érdeklődés és az árajánlat kérés ingyenes. Átbeszéljük az adásvételi szerződés feltételeit és ez alapján kikalkuláljuk Önnek az általunk adható legkedvezőbb árajánlatot, hogy Ön a legjobban járjon. Hívjon mintek és tudja meg ingyen most! 

órán b e l ü l i f ö l d h i v a t a l i b e n y ú j t á s a k á r 24

Ingatlan ajándékozás ügyvédi díja

Csomagajánlatok

 • Alap
  150 000 Ft
  60 MFt-ig
  • Az ár egy maximum 60 millió forint értéket képviselő ingatlan ajándékozási szerződésének elkészítésére vonatkozik. A teljes ügyintézést lebonyolítjuk, a tulajdonjog-változás bejegyeztetéséről is gondoskodunk.
 • Normál
  250 000 Ft
  60 és 100 MFt között
  • Az ajándékozási szerződés ügyvédi díja arra az esetre, ha az ingatlan értéke 60 és 100 millió forint között mozog. A szerződésben minden fontos feltételt és részletet rögzítünk. Megküldjük a szükséges dokumentumokat az illetékes hivatalok számára.
 • Prémium
  0,3%
  Az ingatlan vételárának 0,3%-a
  • Magasabb árkategóriát képviselő, 100 millió forint feletti ingatlan ajándékozási tranzakciójának megfelelő jogi dokumentációja. Példa – egy 120 millió forintos ingatlannál 360 000 Ft (120 000 000 Ft x 0,003) az ügyvédi munkadíj.

Pontos, következetes és jogilag kötelező érvényű dokumentumokat készítünk, akár rövid határidőn belül.

Megfelelően dokumentáljuk a tranzakció tényét és fontos részleteit, minimalizálva a későbbi vitás helyzetek, félreértések előfordulásának kockázatát.

Segítünk értelmezni a jogszabályokat, valamint a fizetendő illeték pontos összegének a kiszámításában is támogatást nyújtunk.

Az ajándékozási szerződés díja az alábbiakat tartalmazza:

 • A tranzakció részleteihez kapcsolódó, 30 perces ingatlanjogi tanácsadás személyesen vagy online, teljes körű tájékoztatás
 • Ellenőrizzük az ingatlan tulajdoni lapján szereplő bejegyzéseket
 • Akár 1 munkanapon belül elkészítjük Önnek a tervezetet
 • Megfelelő kereteket biztosítunk az ajándékozási szerződés aláírásához
 • Amennyiben fennáll illletékfizetési kötelezettség, segítünk a pontos összeg kiszámításában
 • Az ajándékozási szerződés ügyvédi díja a földhivatali/illetékhivatali eljárások ügyében történő jogi képviseletet is magában foglalja

Az ajándékozási szerződés ügyvédi díjának megfizetése egyet jelent a biztonsággal, valamint a gyors és pontos ügyintézéssel.

Nemcsak ingatlan, hanem például termőföld ajándékozás, illetve különböző ingóságok ajándékozásának ügyében is bátran hozzánk fordulhat. Szerződését precízen összeállítjuk, miközben minden kérdésére egyértelmű, érthető választ kap.

S.O.S. VISSZAHÍVÁST KÉREK

Kérdése van a szerződés menetével kapcsolatban?

Szeretne beszélni valakivel? Hívjon fel minket és kérdezzen akár hétvégén is! Mi felvesszük a telefont!

Nálunk a tájékoztatás ingyenes.

Tanácsadásra van szüksége az ingatlanvásárlással vagy az adásvételi szerződéssel kapcsolatban?

Jöjjön el egy tanácsadásra. A konzultáció kedvezményes díja csak 29.900 Ft, melyet az adásvételi szerződés díjába beszámítunk!

Felveszem a kapcsolatot